Hoe zorg ik dat mijn weide gezond blijft? Waarom smaken biologisch geteelde groenten beter? En hoe kan ik mee helpen om bijen en insecten te behouden?

Je ontdekt er van alles over tijdens de lezing: Biodiversiteit en natuurlijk bodemmanagement, door Bio-Ron!

Op dinsdag 6 februari 2018 komt Ron Hofman van Bio-Ron ons vertellen over biodiversiteit en hoe je hieraan bij kunt dragen met je tuin, moestuin of (paarden)weide. Dat je met bewuste keuzes en kleine aanpassingen een belangrijke bijdrage kunt leveren en welke voordelen dit voor mens en natuur heeft, blijkt al snel tijdens deze interactieve lezing.

Lezing Bio-Ron - Bij Barkey ApeldoornOf het nu in de achtertuin is, of op een aantal hectares grasland, overal vinden natuurlijke bodemprocessen plaats. Zo wordt blad gecomposteerd in de bodem tot voedingstoffen (humusopbouw), waardoor planten gezond kunnen groeien. Hoe mooi is het om sámen met deze natuurlijk processen te werken, in plaats van de bodem uit te putten door gebruik van verkeerde (mest)stoffen.

Ron laat zien hoe je, met behulp van natuurlijke stoffen zoals lavameel of effectieve micro-organismen, de bodem kunt laten regenereren (herstellen). Zo draag je bij aan biodiversiteit en het in stand houden van bijvoorbeeld bijen en insecten. Daarbij gedijen planten ook veel beter op een gezonde bodem. Zo hebben groenten meer smaak en meer voedingswaarden en datzelfde geldt voor ingezaaide grassen en kruiden voor dieren. Dat dit het welzijn van mens en dier ten goede komt spreekt voor zich.

Lezing Bio-Ron - Bij Barkey Apeldoorn

Tijdens de lezing is ruimschoots tijd ingepland voor het delen van ideeën en het stellen van vragen. Na afloop van de lezing gaan de deelnemers naar huis met een goed gevulde goodiebag!

Over Bio-Ron

Ron Hofman is eigenaar van Bio-Ron, een bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische voeding voor dieren, biologische zaden en duurzame meststoffen. Daarnaast adviseert hij particulieren en bedrijven over diergezondheid, bodemregeneratie en duurzaam verbouwen.

Waar: Apeldoorn (Vergaderlocatie Bij Barkey, Eendrachtstraat 31, 7335 CD Apeldoorn)
Wanneer: dinsdag 6 februari, 19:00-21:30 (start lezing om 19:30)
Kosten: € 15,00 per persoon (inclusief koffie/thee met wat lekkers, lezing en een goodiebag)

LET OP: Koop je ticket op tijd, want er is beperkt plaats.


  • iDEAL


 

Met de aanschaf van een ticket voor deze lezing stemt u in met onze huisregels en algemene voorwaarden